Uklanjanje žvake sa odjeće? Lako uz naše savjete!

imagesŽvaka se zalijepila za vašu odjeću? Uklanjanje žvake sa odjeće vam je problem? Ne brinite, možete je ukloniti prilično lako i brzo. Otkrijte efikasne načine na koje možete ukloniti žvaku i preostale tragove sa odjeće.

Mjesto na kojem je žvaka trljati ledom, upakovanim u plastičnu kesu ili foliju. Ovo će očvrsnuti žvaku koju možete ukloniti drvenom lopaticom ili kašikom. Tada nježno trljajte preostale tragove. Drugi način je da odjeću stavite u plastičnu kesu i ostavite u frižideru sat vremena. Vodite računa da odjeća ne zamrzne. Kad žvaka očvrsne, uklonite je bilo kojim tupim predmetom. Poslije toga operite. Još jedan efikasan metod je da koristite odstranjivač laka za nokte. Ukoliko je materijal osjetljiv, bolje je da  prvo pokušate sa ledom.

Ostaci mrlja od žvake uklanjaju se sapunom i vodom i pranjem u veš mašini. Ako se to ne desi, možete upotrijebiti bijelo sirće koje prethodno zagrijete. Nanesite ga na dio gdje je mrlja i lagano trljajte, a potom isperite. Konačna opcija je da stavite papir na mjesto gdje su mrlje, odjeću okrenete i peglate sa druge strane. Ovo će definitivno ukloniti preostale tragove.