Kako znati da mu je stalo do vas?

Kako znati da mu je stalo do vasPoznato je da muškarci i žene različito ispoljavaju svoje emocije. Za razliku od nježnijeg pola, muškarci nisu dobri u izražavanju svojih osjećanja. Umjesto toga, oni šalju određene signale koji vam otkrivaju da li mu je stalo do vas. Kako znati da mu je stalo do vas?

1. Poštuje vas

Pravi muškarac će vas tretirati sa poštovanjem koje zaslužujete, nikada vas neće tjerati na stvari koje su za vas neprijatne i nikada vas neće ponižavati. Pokazivanje poštovanja je osnov svake veze. Partner treba da poštuje vaše granice, moral i vrijednosti, kao i porodicu i prijatelje.

2. Daje vam prostor

Zdrav odnos zahtijeva da obje strane razumiju i poštuju lični prostor partnera. U redu je da odete na kafu sa društvom svaki put kada osjetite potrebu. Povremena razdoblja razdvojenosti i posvećivanja prijateljima ili porodici su dobra za vezu i mogu je osvježiti.

3. Sluša vas

Muškarcu kojem je stvarno stalo do vas neće imati problema sa slušanjem. Zanimaće ga vaša prošlost, vaši planovi, željeće da bude vaše rame za plakanje. Kada volimo neku osobu želimo čuti šta nam ima reći, želimo znati kako je provela dan i kako se osjeća. Postavljaće vam hrpu pitanja i pažljivo upijati svaku vašu riječ.

4. Ohrabruje vas

U zdravoj vezi oba partnera treba da ohrabruju jedan drugog u svemu što rade. Ako mu je stalo do vas, biće prvi koji će vas podržati u ostvarenju vaših želja. Muškarac se nikada neće uplašiti žene koja zna šta hoće. Željeće da bude dio vaših planova, a ne neko ko će ih nametati i prilagođavati sebi. Budite oprezne prema svakom ko pokušava da vas spriječi da ostvarite svoje snove.

5. Vjeruje vam

Sve dok ne izdate njegovo povjerenje, muškarac neće biti paranoičan, niti će narušavati vašu privatnost kako bi se uvjerio da ne radite ništa loše. Vjerovanje nekom je najteži, ali ujedno i najvažniji dio svake veze. Ako je muškarcu stalo, više će govoriti svojim postupcima nego riječima, održavaće obećanja i staće na vašu stranu bez obzira na sve. Ne vezujte se za nekoga ko vam ne vjeruje ili kome vi ne vjerujete.

6. Iznenađuje vas

Zaljubljen muškarac uvijek će naći način da budete srećne i da se osjećate sigurno. Pokloni koji će vas oduševiti ili iznenadni izleti znače da je dobro upamtio stvari o kojima ste pričale i željele imati.

7. Otvoren je sa vama

Otvorenost je ključ duge veze. Ako vam govori o svojim osjećanjima, to znači da vam vjeruje dovoljno da se potpuno otvori. Tražiće od vas savjete, pričati o svom danu, porodici i o svojoj prošlosti i budućnosti.