Prirodne maske za njegu lica

imagesUkoliko preferirate prirodne proizvode za vašu kožu, onda će vam se svidjeti pet jednostavnih recepata, čije sastojke sigurno imate u svojoj kuhinji.

Krastavac

Oljuštite i izgnječite krastavac. Dodajte dvije kašike šećera i dobro promiješajte. Smjesu nanesite na lice i vrat i držite 10 minuta. Isperite hladnom vodom. Rezultat je mekana i zdrava koža.

Mrkva i med

Pomiješajte sitno isjeckanu mrkvu i med u blenderu. Nanesite na lice i pustite da se osuši. Isperite mlakom vodom. Maska će suziti pore, a koža će izgledati sjajnije.

Med i mlijeko

Pomiješajte dvije kašike meda i dvije kašike mlijeka i nanesite na lice i vrat. Masku držite 20 minuta i isperite hladnom vodom.

Kvasac i mlijeko

Kvasac miješajte sa mlijekom dok ne dobijete glatku smjesu. Nanesite je na lice i pustite da se osuši. Lice umijte prvo toplom, zatim hladnom vodom. Ova maska hidratizira suvu kožu i daje joj svežinu i sjaj.

Bjelance

Napravite pjenu od bjelanca i nanesite je na lice. Držite je 20 minuta, a zatim je isperite mlakom vodom. Bjelance je dobro za masnu kožu i maska će suziti bore i ukloniti sjaj.