Prirodne maske za zdravu i sjajnu kosu

imagesKosa može izgledati zdravo i bez odlazaka u salone i plaćanja skupih tretmana, šampona i regeneratora. Odličan način da pomognete vašoj kosi da vrati prirodnu ljepotu i sjaj su maske koje imaju prirodne sastojke i nisu skupe. Budite sam svoj majstor i pripremite bar jednom sedmično neku od sljedećih maski, kojima ćete zagarantovano vratiti svježinu i podsticati rast vaše kose. Prirodne maske ne samo da su zdravije za vašu kosu nego će i znatno smanjiti troškove vašeg kućnog budžeta!

Med, jaja, ulje i regenerator

Za ovu masku su vam potrebni: 1 jaje, 2-3 kašike meda i najjeftiniji regenerator. Sastojke pomiješajte, nanesite na kosu i držite 20 minuta. Ova maska podstiče rast kose i daje joj sjaj.

Avokado, banana, maslinovo ulje i majonez

Potrebni su vam: 1/4 avokada, 1/2 banane, 2-3 kašike majoneza i 2-3 kašike ulja. Nanesite masku i držite je 10 minuta. Pored svježine i sjaja, ova maska djeluje i kao prirodna zaštita od sunca.

Jogurt i med

Jogurta je potrebno toliko da pokrijete cijelu kosu. Dodajte dvije kašike meda i napravili ste masku koja daje vlažnost i jača kosu. Nanesite je na kosu i držite 20 minuta.