Zašto se prestao javljati?

Postoji malo žena koje se nisu zapitale zašto muškarac koji ih je poljubio za laku noć, rekao da su izuzetne, da su proveli predivno vrijeme zajedno i da ne može dočekati da je opet vidi, nestao. Vrijeme prolazi, vi se nadate i spuštate gard i pitate se zašto se prestao javljati, ali…

Naravno, žene prvo pokušavaju da saznaju zašto se ne javlja. Izmišljaju izgovore i razvijaju takav scenario u glavi, da ih poslije i same bude sramota. Vjerovatno ima puno posla. Prepao se. Ili je možda izgubio telefon? A, možda i novčanik, pa ne može da kupi novi?

Zašto se prestao javljatiPogrešno. Ukoliko je živ i nije imao smrtni slučaj u bližoj porodici, ne postoji opravdanje. Ne zove jer ne želi. I šta još treba da znate? Možda nije imao hrabrosti da vam kaže da nije dovoljno zainteresovan. I nemate pravo da se ljutite zbog toga. Sjetite se koliko ste puta to isto uradili, pa čak i prestali se javljati nekom iznenada. Umjesto da analizarate svaku njegovu riječ i pokret sa drugaricama ili sami, i pitate se gdje ste pogriješile, shvatite da to nije vaš problem. Nema potrebe da vas to muči. Da li zaista želite vezu sa nekim koga treba da ubjeđujete da ste sjajni i da bude sa vama?

Previše vremena i energije se troši na muškarce koji se prestanu javljati. Koliko god da vam se neka osoba sviđa, to nije dovoljno da biste se i vi svidjele njemu. Nema potrebe da ga nazivate kretenom zbog toga što se prestao javljati bez ikakvog objašnjenja. Uradio je to zato što je kukavica. Ne osjeća za vas ono što biste vi htjele da osjeća, a ljudima je teško reći da im se neko ne sviđa. Znate to i same. Ali ne treba klonuti duhom i lupati glavu zašto se prestao javljati nego krenuti u nove ljubavne izazove!